מק"ט: 1006.125/200/250


דוד קלור (CALOR) להמסת ביטומן - ערכה מלאה

זמין בגדלים: 125 ליטר, 200 ליטר, 250 ליטר

הערכה כוללת:
• דוד קלור (CALOR)
• מבער
• צינור גומי תקני, מתאים לתקן EN559
• ווסת עם שסתום בטיחות
• ברז "½1

חברת קלוני (CALLONI) מייצרת מזה שנים רבות סדרת דוודים להמסת ביטומן.
החלקים המרכיבים את הדוודים של CALLONI מתוכננים באופן שיהיה פשוט ככל הניתן לשימוש כדי להקל על עבודת המפעיל. דוודים אלה מאפשרים הכנת ביטומן בתוך 15 דקות בלבד, הודות לכוח המבער בעל 5 הלהבות והמבנה המיוחד שלהן.
למעשה, המבערים מורכבים משני חלקים ניתנים להפרדה המבטיחים חלוקה מושלמת של החום על פני כל הדוד. החום בתוך הדוד נשמר הודות למרווח אוויר המקנה בידוד.
הדוודים של CALLONI מאפשרים תפוקה גבוהה מאד. בנוסף לקלות השימוש בהם, נוח מאוד לשנע אותם מאחר שהם מצוידים בארבעה גלגלים, ווים וידיות להרמה.
כמו כן ניתן להוציא את החלק הפנימי (הסיר הפנימי). רצוי לנקות חלק זה לעיתים תכופות כדי לקבל תפוקה יציבה וצריכה מינימאלית.

דוודי חימום CALOR KETTLE 

מק"ט

תיאור

קיבולת (ליטר)

משקל

קוטר

גובה

1006.125

מיכל חימום זפת 125 ל'

125

124

70

110

1006.200

מיכל חימום זפת 200 ל'

100

143

80

110

1006.250

מיכל חימום זפת 250 ל'

250

165

90

110

 

מיכל חיצוני  CALOR KETTLE 

מק"ט

תיאור

קיבולת (ליטר)

משקל (ק"ג)

קוטר

גובה

1006.125

מיכל חימום זפת 125 ל'

125

73

64

93

1006.200

מיכל חימום זפת 200 ל'

200

82.3

74

93

1006.250

מיכל חימום זפת 250 ל'

250

93

86

93

מיכל פנימי + חיבור   CALOR KETTLE 

מק"ט

תיאור

קיבולת (ליטר)

משקל (ק"ג)

קוטר

גובה

1006.125

מיכל חימום זפת 125 ל'

125

51

70

74

1006.200

מיכל חימום זפת 200 ל'

200

60.7

80

74

1006.250

מיכל חימום זפת 250 ל'

250

72

90

74

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אופן הרכבת המיכל:

  1. פתחו את המכסה והוציאו את המיכל הפנימי
  2. חברו את הברז "1.5 למיכל
  3. חיזוק וקיבוע הברז עם מפתח 50 מ"מ. יש לשים לב שהיציאה  של הברז מופנית כלפי מטה.
  4. הכניסו את  המיכל הפנימי וסגרו את המכסה

 

20230830154617.144.jpg20230830154623.294.jpg20230830154623.786.jpg20230830154624.312.jpg

 חיבור הברנר ושימוש במיכל:

  1. חברו את הווסת ושסתום הבטיחות לצינור הגז. לחצו על הכפתור והדליקו את הברנר בעזרת המצת.
  2. קבעו את הברנר במקום הייעודי בתחתית המיכל.
  3. פתחו את מכסה המיכל והכניסו לתוכו את קובית הביטומן ומיד לאחרק מכן סגרו את המכסה. חזרו על הפעולה ע"פ הצורך.
  4. יש להקפיד על מכסה מיכל סגור בזמן העבודה. לאחר 15-20 דק' עבודה, פתחו את הברז ליציאת הביטומן המומס.

  20230830155050.319.jpg20230830155124.100.jpg20230830155155.832.jpg20230830155227.888.jpg

לתשומת לבכם:

לאחר סיום השימוש חובה להסיר שאריות חומר שהצטבר בתחתית המיכל ולנקות בהתאם את הביטומן השרוף.

הערה:

כדי להמיס את הביטומן בתפוקה גבוהה בצריכת גז נמוכה מבלי לגרום נזק לדוד, עדיף להקפיד על להבה נמוכה בהתחלה, בזמן הכנסת קוביות הביטומן ואז, לאחר שהביטומן המומס מכסה את כל תחתית הדוד, ניתן להגביר את הלהבה ולהמשיך להוסיף קוביות ביטומן. צריך לנסות להקפיד שהצינור בצורת T בתוך הדוד מכוסה תמיד בביטומן.

הביטומן המומס שינוקז מהדוד דרך ברז "½1 יוחלף על ידי ביטומן שצריך להמיס. בדרך זו, תוכל לקבל מנת ביטומן מומסת כל 15 דקות.

לא נדרש לחמם את ברז "½1 כדי להוציא גושי ביטומן כלשהם אשר עוצרים את הזרימה, מפני שהמבער בעל 5 הלהבות נמצא ממש מתחת לברז וממשיך להבטיח שהאזור חם תמיד למניעת בעיות.

תחזוקה וניקוי:

לאחר השימוש בדוד, חשוב לוודא שלא נשארה שארית חומר כלשהו בתחתית הסיר הפנימי. באם יש שארית, יש לנקות אותה.
ראשית יש להוציא את הסיר הפנימי, להסיר את המכסה (על ידי הוצאת צירי המפרקים) ולהפוך את הסיר הפנימי כלפי מטה.
לאחר מכן יש להקיש על הסיר הפנימי בפטיש כדי לסלק את הביטומן שהתגבש על התחתית.
יש לבצע פעולה זו כל עוד הדוד חמים כדי לאפשר סילוק שארית הביטומן.
כאשר מנקים את הדוד בתדירות גבוהה, תוחלת חיי הדוד תגדל.
למעשה, שכבת ביטומן שרוף שנשארת על התחתית רק מאריכה את זמן החימום וגורמת לבזבוז גז ובנוסף פועלת גם כחלל ריק. זה יגרום, במשך הזמן, להמסת תחתית הדוד ותפרי הריתוך שלה.

 

הוראות בטיחות:

• מותר להשתמש בדוד זה רק לאחר קריאת הוראות התפעול.

• מותר להשתמש בדוד זה רק לאחר קריאת הוראות התפעול.

• יש לעבוד במקום מאוורר היטב.

• יש לשים את הדוד על גבי משטח שלא יאפשר לדוד להתהפך.

• עליך לוודא שהמשטח הוא משטח מבטון או מחומר דומה. בכל מקרה אסור לשים את הדוד על משטח שעשוי מחומר מתלקח ויש להשתמש במגש קליטת העודפים כדי למנוע דליפת ביטומן העלולה לגרום לשריפה.

• עליך לוודא שבלוני הגז עומדים במצב אנכי, במרחק מתאים, ובמקום בטוח בו לא יוכלו להתהפך או להינזק, והרחק מכל מקור חום וחומר דליק.

• עליך לוודא תמיד את יעילות הדוד, לבדוק ולוודא תקופתית שצינור הגומי של המבער לא שחוק. ובמקרה של שחיקה, יש להחליף את הצינור.

• עליך לבדוק ולוודא שווסת הלחץ פועל היטב. באם ווסת הלחץ מצויד בשסתום בטיחות, עליך לסוך תקופתית בשמן את הבוכנה הקטנה מתחת לכפתור הפלסטיק אותו ניתן להרים בלחיצה קלה כלפי מעלה.

• אסור בהחלט להשאיר את הדוד ללא השגחה בזמן שהמבער מופעל.

• חובה לסגור תמיד את ברז בלון הגז בכל פעם שהבלון נשאר ללא שימוש לתקופה ממושכת.

• כאשר פותחים את ברז "½1 כדי לנקז את הביטומן המומס, חובה לפתוח לאט כדי למנוע התזת ביטומן מומס.

• בזמן שהדוד מופעל, אסור בשום אופן להשאיר את המכסה פתוח לאחר ששמים בדוד כמות ביטומן גדולה להמסה. זה עלול לגרום להתלקחות עצמית והדוד עלול להידלק.• אסור לטפל בדוד או להזיז אותו בזמן שהדוד חם ומלא בביטומן.

• חובה להחזיק תמיד מטף כיבוי אש בקרבת מקום העבודה.

• חובה ללבוש תמיד בגדי מגן: כפפות, משקפי מגן, קסדה (במידת הצורך), בגדים בעלי שרוולים ארוכים, מכנסיים ארוכים, נעלי בטיחות, מסכה עם מסנן ומגיני אוזניים.

במקרה של שריפה יש לכבות את האש במטף לכיבוי אש.

באם האש מתפשטת:באם האש מתפשטת:

• עליך להזעיק מיד את מכבי האש.

• עליך לנסות להרחיק את בלון הגז מהאש ולסגור את ברז הגז על הבלון.

• במקרה בו הבלון מוקף באש, עליך לנסות לקרר את האוויר סביבו מבלי לשפוך מים על הבלון. הבלון עלול להתפוצץ בגלל הלם תרמי.

• באם לא ניתן לעשות שום דבר, עליך להפעיל מיד את תוכנית הפינוי.

במקרה של תאונה יש להזעיק מיד את שירותי החירום !